Intro2016-11-29T16:44:15+00:00

ONTWERPEN VOOR GEDRAG

Faciliteren en motiveren tot duurzaam gedrag door middel van grafische ontwerpconcepten. Dat is wat mij drijft als grafisch ontwerper met een gedragswetenschappelijke achtergrond. Enerzijds door kennis toegankelijk te maken en informatie te doseren. Anderzijds door te prikkelen en in te zetten op verwondering.

MAATSCHAPPELIJKE THEMA’S

Als ontwerper raak ik gefascineerd door maatschappelijke thema’s als onverschilligheid, overconsumptie en vervreemding. Mijn streven is bij te dragen aan het katalyseren van verandering: van onverschilligheid naar bewust-zijn, van overconsumptie naar proportionaliteit en van vervreemding naar verbinding.

Food is daarbij voor mij een belangrijke ingang. Het verbinden van mensen MET eten en DOOR eten. Om zo bij te dragen aan het bevorderen van onderling begrip tussen mensen en de herwaardering voor ‘echt eten’.

IN OPDRACHT / AUTONOOM

Of het nu gaat om een publicatie of een identiteit voor een winkel met lokale producten, het gaat om het vertellen van een verhaal. Het vergroten van zichtbaarheid en toegankelijkheid. Daarnaast denk ik ook graag mee over de meer strategische functie van het ontwerpproces en -resultaat. Hoe wordt het ingezet, binnen welke context, voor wie, met wie, met welke bedoeling?

Naast projecten in opdracht, biedt de actualiteit voor mij ook veel inspiratie voor het initiëren van autonome projecten. Daarbij werk ik graag samen met andere ontwerpers, wetenschappers en creatieven uit andere disciplines.

WERKWIJZE

Door mijn experimentele en onderzoekende manier van ontwerpen ontstaan concepten die zowel verrassend, verhelderend als effectief zijn. Ontwerpen die bewust maken, motiveren, begrijpelijk maken en inspireren tot een andere kijk op het alledaagse. 

Kennismaken? Samenwerken?
Een interessante ontwerpvraag?

Bel 06-12918263 of mail
info@vanbetuwgrafischontwerp.nl